Vloerverwarming en schuimbeton: een krachtig team

In deze blog ga ik het hebben over elektrische vloerverwarming, infrarode vloerverwarming en over schuimbeton. Het is belangrijk om een goede vloerverwarming te hebben en daarom wil ik met deze blog verder ingaan op 2 veelvoorkomende vloerverwarmingsystemen. Ook ga ik precies uitleggen wat schuimbeton is en waar het voor gebruikt wordt.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is een geweldige keuze voor veel woningen. Deze vorm vn verwarming is makkelijk te realiseren in zowel nieuwbouwprojecten als bestaande bouw en staat bekend om verschillende soorten voordelen. Wat de meest bekende voordelen zijn? Het is een eenvoudige en betaalbare manier om uw vloeren warm te krijgen en kan daardoor ook binnen de kortste keren door een specialist uit worden gevoerd. Wist u bijvoorbeeld dat er verschillende manieren zijn om dit te doen. Een van de meest gebruikelijke is met elektrische warmtekabel. Het is helemaal niet zo gek dat dit een van de meest geliefde vormen is. Dit kunt u namelijk eenvoudig en snel zelf installeren en gemakkelijk kunt vervangen als u later iets moet repareren. Elektrische vloerverwarming werkt door een dunne koperdraad door uw vloer te laten lopen, die opwarmt en warmte uitstraalt in de kamer. Uiteraard kan een specialist deze klus ook voor u verwezenlijken.

 

Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming is ook een goede keuze als u uw hele kamer snel en efficiĆ«nt wilt verwarmen. Voor dit type verwarming wordt er infrarood licht gebruikt in plaats van elektriciteit om het vloermateriaal (zoals hout of tegels) rechtstreeks te verwarmen in plaats van alleen de lucht eromheen. Dit betekent dat infrarood vloerverwarming helemaal niet veel elektriciteit verbruikt en dit ziet u dan ook terug o uw maandelijkse rekeningen. Er wordt enkel voldoende stroom gebruikt om het infraroodlicht te laten branden – maar wel veel warmte geeft! Koude voeten tijdens de koelste dagen van het jaar zijn dus definitief verleden tijd!

 

In de volgende paragraaf ga ik het hebben over wat schuimbeton is. Schuimbeton wordt vaak gebruikt bij het aanleggen van vloerverwarming.

Wat is schuimbeton?

Voor schuimbeton worden dezelfde stoffen gebruikt als voor gewoon beton. Het bestaat namelijk ook uit zand, cement, water en een extra schuimmiddel. Het schuimmiddel is hierbij belangrijk, omdat het voor de kleine luchtbelletjes in het beton zorgt. Door de luchtbelletjes in het beton verkrijgt het schuimbeton een isolerende werking. De luchtbelletjes in het beton zorgen ervoor dat de opgesloten lucht de warmte goed vasthoudt. Doordat het materiaal licht van gewicht is, is het gemakkelijk te gebruiken. Het gaat lang mee en is goed bestand tegen schimmels en vocht. Wanneer je een kruipruimte hebt, die vochtproblemen veroorzaakt, kan het goed daarvoor worden gebruikt om deze problemen op te lossen. Ook als isolatie en voor het vervangen van een houten vloer is schuimbeton het aangewezen materiaal. Het oplossen van de vochtproblemen, door gebruik te maken van schuimbeton, is niet gemakkelijk. Je kunt het niet zomaar in de kruipruimte storten. Je moet alles voorbewerken. Het folie plakken schuimbeton moet je doen op die delen die niet met het materiaal in aanraking mogen komen.